images

 

UV C ışınları virüslerin aktivasyonunu önlemektedir ve bu şekilde yok etmektedir.
UV C ışınlarının kısa sürede virüsleri (saniyelerle) yok ettiğine dair kesin bir veri yoktur.
 
Bu konuda, UV index 10 olan bir güneş ışığı ortamında virüsün 1 saatten daha az bir zamanda yok olabileceği tahmin edilmektedir.
 
UV C ışınları insan sağlığına zararlıdır, bu ışınlara maruz kalanların kişisel koruyucu donanım kullanması gerektiği belirtilmektedir.
 
Dalga boyu 207-222 nm aralığında olan far UVC ışınlarının antiseptik özellikte olduğu ve deri ve gözler için güvenli olduğu bazı kaynaklarda gösterilse de antiseptik özelliğe sahip bu ışınlar (Germicidal UV) direkt insana yönelik kullanılmadığı ancak hava alanları gibi kalabalık ortamlarda tavanlara insandan belli bir yükseklikten (12 m gibi) sonra kullanılması gerektiği anlaşılmaktadır ve bu suretle ortam havasının dezenfeksiyonu hedeflenmektedir.
 
Bu tür lambalar eşyaların ve yüzeylerin dezenfeksiyonu için etkilidir. Klima sistemlerinde dönen havanın dezenfekte edilmesinde oldukça etkindirler. 
 
Bu bilgilerden yola çıkarak kendi ürettiğimiz insan dezenfeksiyon kabinlerinde / tünellerinde bu ışını kullanmak gereksiz olacaktır. Bunun nedenlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
 
1- Dezenfeksiyon tünellerinden kısa süreli geçişlerde yeterli maruziyet süresi olmadığından yüzeyleri gereğince temizleyemeyecek ve yüzey üzerinde toz ve diğer kirliliklerin bulunması etkinliğini azaltacaktır. 
 
2- Tünel için geçişlerde maruziyet süresi uzadıkça da özellikle göz ve deri üzerine, insan sağlığına zararları artacaktır. Tünel tipi dezenfeksiyon kabinlerinde bulunma süresini uzatmak hem sağlık hem de insan trafiği açısından problem oluşturacaktır. 
 
3- UVC lambaları, insan üzerinde sağlıksız olduğu kadar ekonomik açıdan da sistemi oldukça pahalı hale getirmektedir.
 
Bu sebeple insanların ve kıyafetlerinin en uygun dezenfeksiyonu için sis şeklinde püskürtme yapabilen dezenfeksiyon / sterilizasyon tünelleri daha doğru bir seçim olacaktır. Ürettiğimiz sistem ile ilgili detaylı bilgi almak için ürün sayfasına gidebilirsiniz.
 
Kaynaklar:
https://insights.regencylighting.com/can-uv-light-kill-viruses-like-covid-19#far-uvc
https://www.klaran.com/is-uvc-safe

#disinfectiontunnel #sanitationcabinet #Humandisinfectionunit #sanitizingshower #mistingshower #mistshower #decontaminationmistshower #sanitizingtunnel #Disinfectingunit #Humansanitizer #Disinfectingunit #humandisinfection #Humandisinfectionunit #sanitizingshower #mistingshower #mistshower #decontaminationmistshower #sanitizingtunnel #Dezenfektankabini #disinfectant

Paylaş:   

Etiketler: Ultraviyole lambalarının virüslere karşı korunma amaçlı kullanılması hakkında kısa bilgilendirme

Yorum Gönder