images

 

SAFECAN® Güvenli kaplar; yanıcı, parlayıcı sıvıların güvenli bir şekilde taşınması, dağıtımı ve depolanması amacı ile kullanılır.
 
SAFECAN® Güvenli kaplar, tehlikeli sıvıları güvenli bir şekilde barındırarak, buharları kontrol altına alarak yangın riskini düşürür. Boşaltma ve doldurma kolaylığı sağlar. Her sektörde ve hatta evde de kullanılan yanıcı parlayıcı sıvılar güvenli olarak saklandığında risk daha düşük düzeyde kalır. Her zaman unutulmaması gereken bir konu var ki, kaza ve yangın riski uygun güvenlik ekipmanlarının kullanılması ile ortadan kalkabilir.
 
Yanıcı parlayıcı sıvılar endüstride ve günlük hayatta sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sıvılar; yakıtlar, solventler, temizleyiciler ve benzerleridir. Bu sıvıların kullanımı ve depolanması beraberinde bir takım riskleri getirir. Yanıcı parlayıcı sıvılar doğada uçucu halde bulunurlar. Normal atmosferik koşullar altında buharlaşma yönünde reaksiyon gösterirler. Buharlaşma hızı sıvının daha sıcak bir ortamda bulunması veya ısı kaynağına yakınlığına bağlı olarak artış gösterir. Yanıcı parlayıcı sıvılar buharlaşıp havaya karışırken buharın tutuşması için bir koşul sağlanmış olur. Alevin ısısı yanıcı parlayıcı buhardaki artışın sonucudur. Buharın tutuşması alevi tahrik eder. Yanıcı parlayıcı sıvı buharı, hava ve ısı kaynağı alevi oluşturan üç ana parçadır.
 
Güvenli kaplar, sızmaz contalı kapak ile alev kaynağı ve oksijeni dışarıda tutarlar. Yaylı kapak kullanılmadığı zaman otomatik olarak kapanarak dışarı ile hava teması kesilir ve sızdırmazlık sağlanır. Bütün kaplar sızdırmazlığı garanti etmek için basınç altında teste tabi tutulmak zorundadır. Yangın anında patlamayı önlemek amacı ile güvenlik kapları 0,3 bar basınçta otomatik olarak dışarı hava verir. Böylece, içerde biriken yüksek basınç tehlike oluşturmaz. Yanıcı parlayıcı buharlar ile tahrik olan alevler küçük çaptaki uzatılmış boru şeklindeki tüplerde yayılamaz. Alev yayılmasını önlemenin yolu, tüpün uzunluğu kısaltmak, böylece açıklık çapı da azalmış olacaktır. Alev tutucu tüp, sıvı ve buharların geçişine izin verirken, alevin girişini engeller. Alev tutucu, alevden dolayı oluşan ısıyı emer ve dağıtır. Alev tutucu kısmında bulunan buharlar tutuşma sıcaklığına ulaşamazlar.
 
Yükseltilmiş tabanı ekstra dayanım sağlar ve zararlara karşı korur. Taşıma kolu boşaltmayı ve taşımayı kolaylaştırır. Yaylı kapak mekanizması buharlaşma ve basınca karşı koruma sağlar. Boyalı kaplar paslanmaya karşı dayanıklılık gösterirler. Dikişli kaynak ile birleştirilmiş taban yapısı ekstra sağlamlık verir. Yan darbe ve çarpmalara karşı gövde sacını koruyucu özel damarları mevcuttur. İç kısımları paslanmayı önleyici maddelerle kaplanmıştır.
 
Kaplar galvanizli çelik ve paslanmaz çelikten imal edilmektedir. Boyalı galvanizli çelik güvenlik kapları yanıcı parlayıcı petrol türevleri için daha uygundur. Paslanmaz çelik kaplar ise, alkoller, eterler, aromatikler, hidrokarbonlar ve klor bazlı hidrokarbonlar için uygundur.
 
Güvenli kaplar Tip 1 ve Tip 2 olmak üzere ikiye ayrılır. Tip 1 kaplarda doldurma ve boşaltma tek bir kapak ile yapılır. Tip 2 kaplarda ise doldurma kapağı ve boşaltma kapakları ayrıdır. Tip 2 boşaltma kapağında bükülebilir esnek metal bir hortum vardır. Böylece daha sorunsuz bir boşaltma sağlanır.
 
Her sıvının taşınması farklı renklerdeki kaplar ile mümkündür. Kırmızı renk, yanıcı parlayıcı sıvılar için, mavi renk kerosen için, sarı renk dizel yakıtlar için ve yeşil renk ise petrol ve türevlerinin saklanması ve depolanmasında kullanılmaktadır. Her kap üzerinde sarı renkli uyarıcı talimatları içeren bir etiketin olması gerekmektedir. 

SAFECAN® güvenli kaplar çeşitleri arasında banma kapları ve ıslatma kapları da bulunmaktadır. Detaylı bilgi için ürün sayfasını ziyaret ediniz.

Amacımız sizin güvenli şartlarda çalışabilmenizi sağlamaktır. Bu nedenle, sizi yangının tüm risklerine karşı koruyoruz. 

 

 

Paylaş:   

Etiketler: SAFECAN® Güvenli Kaplar

Yorum Gönder