images

Alüminize koruyucu elbiseler, genellikle itfaiyeciler (ARFF) ve çelik endüstrisi çalışanları tarafından radyant ısıya karşı korunma amacıyla kullanılır. Alüminize kumaş, bir giysiden gelen kızılötesi ısı dalgalarını yansıtan en etkili malzeme olduğundan, alüminize elbise, yüksek sıcaklıktaki bir ortamda çalışan herkes için şiddetle tavsiye edilir. Ancak, diğer giysi türlerinden farklı olarak, alüminize giysiler yıkanamaz. Bu onların temizlenmesini ve bakımını zorlaştırır. Yangına yaklaşma elbisenizin uygun şekilde gözlenmesi, temizlenmesi ve onarılması, güvenliği ve verimliliği için çok önemlidir.

 

ALÜMİNİZE ELBİSELERİNİZLE İLGİLENMEK NEDEN ÖNEMLİDİR?


1. Güvenlik:
Kirli, alüminize bir elbise, konforunu ve sizi koruma yeteneğini önemli ölçüde değiştirebilir. Düzgün bir şekilde muhafaza edilmediğinde, çok rahatsız edici olabilir, işteki verimliliğinizi azaltabilir, riskleri artırabilir ve daha kısa bir ömre sahip olabilir. Örneğin, kirli bir giysi dış kabuğun yansıtıcı yüzeyini engelleyerek radyant ısıya karşı zayıf bir korumaya neden olabilir. Arızalı bir fermuar veya yırtılmış tulum/elbise, tehlikeli sonuçlarla ilişkili olabilecek radyant ısıya kısmi maruz kalmaya neden olabilir.

2. Performans:
Düzgün temizlenmemiş bir elbisenin içindeki terler koku üretebilir. Kötü kokular, kullanıcı için rahatsızlık yaratabilir ve en kötü senaryoda yanlış kullanım nedeniyle en iyi performansa hatta kazaya neden olabilir.

 

Aluminize elbisenizi nasıl temizlersiniz? - Yapılmaması gerekenler


1. Çamaşır makinesi:
Diğer koruyucu giysilerin aksine, alüminize kumaşlar çamaşır makineleri için uygun değildir. Su ve tekrarlayan sürtünmeler, malzemenin kimyasal bileşimini değiştirerek, alüminize tabakaların delaminasyon sorunlarına veya yüzeydeki kırışıklıkların ve çatlakların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Sonuç, yansıma kaybıdır ve bu nedenle radyant ısı yansıtma performansını etkiler.

2. Kimyasal temizlik:
Su temizliğine paralel olarak, kuru temizleme aluminize elbisenizin kaplamasına da zarar vererek yüzeyi mat ve daha az yansıtıcı hale getirebilir.

 

Aluminize elbisenizi nasıl temizlersiniz? - Yapılması gerekenler


1. Yüzeyi kuru bir bezle silin:
Alüminize dış kabuk için, gres veya kalıntı yüzeyini yavaşça silmek için kuru bir bez kullanın (mikrofiber bez en iyi sonucu verir). Hafif lekeler olması durumunda, kumaşı temizlemek için izopropil alkol kullanmanızı öneririz. Yüzeyi etkilemez ve kumaşı dezenfekte etmeye yardımcı olur.

2. Alkol kullanarak sterilize edin:
Elbisenin içi için, kullanımdan sonra izopropil alkol püskürtülerek sterilize edilmesini öneririz ve elbisenin havalandırılan bir yerde birkaç saat kurumasını bekleyin. Koku devam ederse, temizlik kokusu giderici kullanmak mümkündür, ancak sadece giysinin içinde kullandığınızdan emin olun.

3. Vakum parçacıkları ve toz:
Basit bir vakum makinesi kullanmanızı öneririz. Tozu temizlemek ve çok güçlü bir emişi önlemek için bir fırça nozulu kullanarak iç kısımda kullanabilirsiniz.

 

Paylaş:   

Etiketler: Alüminize Koruyucu Elbisenizin Temizliğini ve Bakımını Nasıl Yapabilirsiniz?

Yorum Gönder